4. syyskuuta 2013

Koukussa kodin kunnostukseen

Posted by with No comments

On kulunut reilut kolme vuotta siitä, kun aloitimme surullisen kuuluisan talon maalausprojektin, jonka piti kestää vain kaksi viikkoa. Projekti laajeni laajenemistaan ja kesti loppujen lopuksi kuukausia. Lopulta saimme kodin kuntoon ja julistimme, että nyt ei tarvitse tehdä mitään pitkään aikaan. Ne kuuluisat sanat -- “we are officially done” -- kaikuvat vieläkin korvissani.

Seuraavat pari vuotta  (tai ainakin viime vuosi) olivatkin suhteellisen hiljaisia kodinkunnostusrintamalla, vaikkakin vanhan talon omistajana vierailemme paikallisessa rautakaupassa lähes yhtä usein kuin ruokakaupassa. Vitsailenkin usein, että lempikauppani on ehdottomasti “The Home Depot”.

Mutta jo viime syksynä veri (ilmeisesti) alkoi taas vetää kohti uutta kodinkunnostusprojektia. Vanhassa talossa on sitä monien ihannoimaa persoonallisuutta, mutta myös erinäisiä, normaalia arkea haittaavia epäkohtia. Meidän talossa ei esimerkiksi ole lainkaan eteistä. Ulko-ovi avautuu suoraan olohuoneeseen, joka on mielestäni täysin älytön ratkaisu -- minun tapoihin kun kuuluu suomalaiseen tapaan kenkien jättäminen eteiseen. Säilytystilat ovat myös niukat ja vaatekaapit siten täysin epäkäytännölliset, vaikka minulla ei mitään järin valtavaa vaaterepertuaaria olekaan.

construction-zone-1

Niinpä otimme yhteyttä arkkitehtiin, joka suunnitteli talon etuosaan tulevan eteisen. Sittemmin tämäkin projekti lähti täysin käsistä ja paisui kuin pullataikina. Jos alunperin tähtäsimme projektin aloituksen tammikuun alkuun, monen mutkan jälkeen se sai virallisesti alkunsa elokuussa, parisen viikkoa sitten. Eteisen lisäksi laajennamme muun muassa yläkerran makuuhuonetta ja TV-huonetta sekä lisäämme yhden kylpyhuoneen. Kattokin uusitaan jossain vaiheessa, muutamia esimerkkejä mainitakseni. Urakan kestoksi on arvioitu 2-3 kuukautta, mutta työ on toistaiseksi edennyt varsin hitaassa tahdissa, joten väittäisin, että tämä projekti vie vähintään 6 kuukautta. Saas nähdä …

Suurimmalle osalle tutuistamme tämä uusi projekti ei ole tullut lainkaan yllätyksenä ja toiset ovat sanoneet, että he eivät koskaan oikein uskoneet meidän “we are officially done”  -julistukseen. Ilmeisesti jonkinlainen remonttihulluus paistaa meistä läpi … Tosin tällä kertaa emme itse juurikaan osallistu varsinaiseen työhön muuta kuin sivustakatsojana. Tai myötäeläjänä, sillä minä teen töitä kotitoimistosta käsin ja piakkoin joudun siirtymään vierasmökkiin pahimman metelin ajaksi.

construction-zone-2

Pienen pientä edistystä.

Toistaiseksi hermoni on mennyt vain pari kertaa, sillä työ on edennyt todella laiskasti. Minun filosofiani mukaan töihin tullaan aamulla ja työmaalta poistutaan iltapäivällä. Nämä miehet sen sijaan ovat olleet useimmiten paikalla vain pari tuntia päivässä tai ovat loistaneet poissaolollaan useiden päivien ajan. Tosin, kun he lopulta saapuvat paikalle, he saapuvat suurella joukolla.

Mutta meillä ei luonnollisesti ole etuovea käytössä kuten kuvista näkyy, ja se on aiheuttanut päänvaivaa muun muassa paketteja tuoville postipojille. Heidän tietysti kuuluisi jättää paketit oven taakse, mutta kun ovelle pääsy on hieman hankalaa, vai sanoisinko mahdotonta, he ovat toisinaan poistuneet paikalta paketit mukanaan. Olenkin jo useampaan otteeseen juossut kuin mielipuoli takaoven kautta paketteja vastaanottamaan. Joka kerran posteljooni tai UPS:n kuljettaja on katsonut minua “hieman” kummastuneesti. Luulen, että he tosin pian tottuvat sprintteihini. 

Vasaroiden iloinen naputtelu on vaimennut tältä päivältä. Saas nähdä mitä huominen tuo tullessaan. Toivottavasti ainakin muutaman remonttimiehen.

palaute:

0 kommentit:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit!